Są chrupiące przepyszne – dużo lepsze od tych ze sklepu! Wypróbuj przepis, jeśli chcesz mieć domowe pieczywo na śniadanie czy kolację.
Drożdże wymieszaj dokładnie z mlekiem, wodą, cukrem i solą. Stopniowo dosypuj przesianą mąkę i zagniataj ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.

Uformuj z niego kulę i umieść w dużej misce. Przykryj folią spożywczą i pozostaw w ciepłym miejscu, aby ciasto wyrosło.

Wyrośnięte ciasto podziel na dwie równe części, a te z kolei na kilka mniejszych kawałków. Z każdego kawałka uformuj okrągłą bułkę.

Ułóż bułeczki na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Przykryj folią spożywczą i odstaw na ok. 20 minut, aby jeszcze podrosły.

Po tym czasie zdejmij folię. Posyp bułeczki mąką. W każdej zrób nacięcie i włóż podłużny kawałek masła.
