
Przygotowanie ciasta zajmuje tylko 15 minut. Może być przechowywane w lodówce przez dwa lub trzy dni. Ciasto możesz również zamrozić. I ciasta i małe bułeczki – wszystkie wypieki z tego przepisu są delikatne, puszyste i zachowują świeżość przez kilka dni.

Do miski wsyp 4 szklanki mąki i drożdże. Następnie stopniowo wlewaj ciepłe mleko, dodaj cukier, sól, olej słonecznikowy. Wymieszaj wszystkie składniki.

Ciągle mieszając, dodaj kolejną szklankę mąki. Zagnieć ciasto.

Umieść gotowe ciasto w plastikowej torbie i włóż do lodówki.

Możesz użyć ciasta już po 2 godzinach. Ale jeśli ciasto pozostanie w lodówce dłużej – nic się nie stanie. Możesz nawet zostawić takie ciasto na noc i upiec coś pysznego następnego dnia.

Mam nadzieję, że spodobał Ci się przepis na szybkie ciasto drożdżowe na mleku . Oprócz niego mamy na naszej stronie przepisy na wszystkie okazje. Uzbrojona w te wspaniałe przepisy, możesz z łatwością upiec najsmaczniejsze arcydzieła kulinarne.