Odchudzająca owsianka – chudnij bez efektu jojo. Jedz codziennie a po miesiącu nie poznasz się w lustrze

Marzysz o szybkiej utracie wagi bez efektu jo-jo?

Nie musisz już szukać magicznych suplementów, głodzić się lub katować trwającymi wiele tygodni dietami. Wystarczy ta szybka dieta opierająca się na kukurydzianej owsiance. Dzięki naszej diecie szybko możesz stracić nawet do pięciu zbędnych kilogramów. Będziesz przy tym najedzona i nie poczujesz chęci na podjadanie między posiłkami.

Twoje ciało otrzyma też wszystkie konieczne dla zdrowia minerały i witaminy. Koniecznie wypróbuj, ta dieta trwa tylko 4 dni!

Owsianka kukurydziana – idealny sposób na utratę wagi

Kaszka z kukurydzy zawiera ogromne ilości błonnika, dzięki czemu oczyszcza nasze jelita. Jednocześnie jest także bardzo pożywna i sycąca. Obniża poziom złego cholesterolu we krwi, doskonale poprawia metabolizm i perystaltykę jelit, co oznacza, że utrata wagi utrzymuje się jeszcze jakiś czas po zakończeniu diety.

Proponowana przez nas owsianka ma kaloryczność na poziomie 81 kcal na 100 g gotowego produktu. Jednak jej indeks glikemiczny wynosi 70, tym samym jest dość wysoki. Pamiętaj więc, by nie stosować tej diety dłużej niż przez 4 dni, nie spożywać dużych porcji na raz i pić duże ilości niegazowanej, najlepiej niskosodowej, wody.

Przykładowy jadłospis

  • dzień pierwszy: 400 g kukurydzianej owsianki oraz ogórek, pomidor i jabłko i koniecznie dwa litry wody!
  • dzień drugi: to samo menu, co w dniu pierwszym
  • dzień trzeci: 400 g owsianki kukurydzianej, sałatka z białej kapusty i marchewki skropiona sokiem z cytryny i odrobina oliwy z oliwek (ok. 300 g), trzy filiżanki zielonej herbaty (niesłodzonej!) oraz minimum dwa litry wody
  • dzień czwarty: to samo, co w dniu trzecim

Owsianka kukurydziana – przepis

Niezbędne składniki:

  • niepełna szklanka wody
  • pół łyżeczki oliwy z oliwek
  • 50 g dobrze zmielonych ziaren kukurydzy
  • szczypta soli

Sposób przyrządzenia:

Zmielone ziarna opłucz pod zimną wodą tak, jak płucze się ryż. Kiedy woda będzie już czysta, doprowadź ją do wrzenia, po czym dosyp odrobinę soli.

Gotuj całość pod przykryciem i na małym ogniu przez około 20 minut. Na koniec dolej pół łyżeczki oliwy z oliwek i całość dobrze wymieszaj. Smacznego i powodzenia w odchudzaniu!

error: Treść zabezpieczona !!