Odkryj dwa oszałamiające przepisy na kapustę: proste, tanie i pyszne.

Oto przepis na sałatkę z jabłkiem i kukurydzą, przedstawiony w inny sposób:

Niezbędne składniki:

  • 3-4 łyżki gęstego białego jogurtu
  • 1 ogórek sałatkowy
  • sterylizowana kukurydza
  • 400 g kapusty
  • 100 g zielonego jabłka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • przyprawy do smaku
  • kilka kropli oliwy z oliwek
  • siekana natka kopru
  • sól

Jak przygotować sałatkę:

Na cienkie plasterki pokrój kapustę, ogórka na paski i pierścienie.

W misce umieść pokrojone warzywa. Jabłko obierz, pokrój w cienkie paski i skrop sokiem z cytryny.

Dodaj posiekany koperek, dopraw solą i przyprawami. Dla diety zalecany jest jogurt, dodaj go lub kwaśną śmietanę.

Wszystko wymieszaj z kukurydzą. Smacznego!

Teraz przedstawiam przepis na sałatkę z jajkami i kolendrą:

Niezbędne składniki:

  • 4 jajka na twardo
  • 3 łyżki gęstego białego jogurtu
  • 400 g kapusty
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • 1-2 gałązki kolendry i kopru
  • przyprawy do smaku
  • sól
  • oliwa z oliwek

Jak przygotować sałatkę:

Kapustę i ogórka pokrój w plasterki.

Posiekaj koperek i kolendrę. Dodaj. Ugotuj jajka na twardo, oddzielając żółtka (rozgnieść widelcem) od białek (pokroić na małe kawałki).

Białka dodaj do warzyw. Żółtka wymieszaj z solą, pieprzem, olejem, musztardą i jogurtem.

W misce połącz wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!