To również doskonały pomysł na niedzielny obiad. Warto spróbować!

Umyte i osuszone piersi przecinamy wzdłuż do ¾ długości.

Następnie dokładnie rozprowadzamy przyprawy na powierzchni mięsa.

Myjemy pomidora i kroimy go w plastry. Podobnie czynimy z serem. Następnie mieszamy w misce łyżkę śmietany z łyżką musztardy, co posłuży nam w przyszłości za glazurę do mięsa.

Na zamarynowanych piersiach układamy po dwa plastry pomidora i sera, a następnie składamy mięso jak kartkę papieru. Na wierzchu wykonujemy trzy nacięcia, a potem przekładamy piersi na wysmarowaną olejem blachę.
Całość doprawiamy solą i smarujemy wcześniej przygotowaną mieszanką musztardy i śmietany.

Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 20-25 minut. Na koniec układamy na upieczonych piersiach po plasterku sera i pieczemy jeszcze przez 5 minut, aż ser się rozpuści.