
Przygotuj marynatę mieszając czosnek, tymianek, pietruszkę, soki z owoców oraz oliwę z oliwek. Wsyp przyprawy i dodaj sos sojowy.

Schab przekrój wzdłuż i podziel na dwie części.

Nałóż 1/3 marynaty na schab i rozprowadź.

Zawijamy schab.

Schab pokryj pozostałą marynatą.

Schłodzić przez 4 godziny w lodówce.

Przygotuj farsz: smaż pokrojone warzywa – pieczarki, cebulę, czosnek oraz marchew.

Dodaj wędzoną szynkę.

Rozłóż schab, wyłóż plastrami boczku i nałóż farsz.

Posyp rodzynkami i zawijamy.

Roladę zwiąż sznurkiem, by zachować kształt.

Pokrój ziemniaki i cebulę, dopraw, a następnie umieść roladę na środku naczynia.

Ziemniaki polej oliwą, winem oraz wodą, a roladę posmaruj marynatą i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 40 minut.

Roladę podawaj z sosem sporządzonym z pozostałości po pieczeniu, cebuli oraz mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie.
