Są gotowe raz dwa razy, pachną w całym domu i smakują fantastycznie: Chrupiące i szybkie ciastka jabłkowe pieczone w 15 minut.

Pyszne domowe ciastka. Są kruche, szybkie w przygotowaniu i uwielbiają je wszyscy moi domownicy!

Potrzebujesz:

  • 300 mąki
  • 80 g cukru
  • 75 ml mleka
  • 3 jajka
  • 50 g miodu
  • 70 ml masła
  • wanilia
  • 10 g proszku do pieczenia
  • Dodatkowo:
  • 2 jabłka
  • dżem morelowy
  • rodzynki
  • wiórki kokosowe lub cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Jajka ubij z cukrem.

Dodaj mleko, roztopione masło, płynny miód i wymieszaj.

Dodaj również przesiane sypkie składniki do masy i wymieszaj na jednolite ciasto. Przełóż je do szprycy cukierniczej i za jej pomocą wyciskaj okrągłe ciasteczka, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Na ich wierzchu ułóż pokrojone jabłka i rodzynki.

Piecz w 180 stopniach przez około 15 minut.

Gotowe ciastka  możesz posmarować dżemem wymieszanym z wodą i posypać wiórkami kokosowymi lub cukrem pudrem.

Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!