Chrupiąca cukinia na zimę w sosie pomidorowym. Super prosty przepis od mojej mamy

Przetwory w natarciu! Dziś przepis na cukinię w sosie pomidorowym. Przekonaj się, że można zamknąć w słoiku smak lata i wspomnienie kuchni mamy.

Przepis jest tak łatwy w przygotowaniu, że sprawdzi się dla osób, które z przetworami stawiają pierwsze kroki. Do dzieła! Podany przepis wystarczy na 4 słoiki pół litrowe.

Składniki:

  • 1,20 kg młodej cukinii
  • 1 szt. małej ostrej papryki
  • 800 ml wody
  • 125 ml koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki octu
  • łyżeczka musztardy w proszku lub łyżeczka musztardy Dijon
  • 5 łyżek cukru
  • 1.5 łyżki soli
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 baldachimy kopru
  • po 4 listki porzeczki i wiśni
  • 12 szt. ziela angielskiego

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!