Gdy wyjmuję pyszne ciasto czosnkowe z piekarnika, w mojej kuchni zbiera się nagle cała rodzina. Oto przepis

Jadłeś kiedyś ciasto czosnkowe? Jeśli nie, musisz koniecznie spróbować przepisu na tą przepyszną i aromatyczną przekąskę.

Moja rodzina wprost uwielbia ciasto czosnkowe i gdy tylko wyciągam go z pieca, niemal w mgnieniu oka wszyscy domownicy nagle są w kuchni.

Ciasto czosnkowe idealnie sprawdzi się zarówno jako kolacja, czy przekąska na imprezie domowej, a także jako dodatek np. do zupy.

Połączenie kilku prostych, klasycznych składników jakim jest ser, zioła, czosnek oraz ciasto daje zaskakujący efekt w postaci pysznej przekąski. Niżej podam przepis na to proste w przygotowaniu ciasto, które z pewnością zachwyci nie jednego smakosza.

Składniki:

  • 300 ml ciepłego mleka
  • 500 g mąki
  • 11 g suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek kopru
  • główka czosnku
  • 200 g masła
  • 200 g sera
  • naczynie do pieczenia o wymiarach 25×11 cm

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!