Mięso pod kołderką – Zaskoczę Cie tym przepisem. Pyszny szybki obiad, który robię często weekend

Ciekawy pomysł na obiad – mięso pod kołderką!

Domowe obiady zawsze są smaczne, zdrowe i co też ważne sycące. W przypadku tej potrawy także tak jest.

Składniki:

  • 1kg wieprzowiny
  • 2-3 pomidory
  • 3 cebule
  • 3-4 ziemniaki
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 200-250g sera
  • zioła – do smaku
  • sól
  • majonez

Sposób przygotowania:

Umyte mięso pokroić na małe kawałki, posolić i popieprzyć. Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w krążki, a pomidory półpierścienie.

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek należy wycisnąć przez praskę. Zioła, dobrane wedle upodobań drobno posiekać.

Blachę do pieczenia posmarować tłuszczem roślinnym, następnie układać kolejne warstwy zaczynając od mięsa. Kolejne warstwy stanowić będą cebula, ziemniaki, pomidory, to wszystko należy posmarować majonezem.

Piec 45 minut w temperaturze 200 st C. Po 40 minutach dodać czosnek, zioła i ser. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!