Soczyste mięso w delikatnej kapuście na stałe zagości w Twoim domu. To nowa wersja tradycyjnego gołąbka.

Chcesz stworzyć niezapomniany obiad, który zachwyci Twoje kubki smakowe?

Szybko zapomnisz o tradycyjnych roladkach z kapusty. Tym daniem można się delektować na co dzień lub od święta, a także podczas ważnych uroczystości. Sos dodaje mięsu niesamowitego smaku i odgrywa ważną rolę w tym daniu.

Jakie składniki są potrzebne do przygotowania tego dania?

  • Steki wieprzowe
  • 150 ml śmietany
  • Około 3-4 pomidory
  • Kapusta pekińska
  • Marchew
  • Cebula
  • Łyżka mąki pszennej
  • Ulubione przyprawy do wypróbowania.

Sposób przygotowania:

Najpierw pokrój cebulę w drobne paski. Następnie podsmaż cebulę na oleju. Pokrój marchewkę, a następnie podsmaż ją na tej samej patelni co cebulę. Nie należy łączyć obu warzyw.

Po dokładnym obtoczeniu mięsa pokroić je w cienkie plasterki. Doprawić je solą i pieprzem.

Twardsze liście kapusty włóż do miski z wrzącą wodą. Pozostawić na 5 minut, aby zmiękły. Następnie odcedź wodę z liści kapusty i pozostaw je w misce do ostygnięcia. Na liściach ułożyć mięso, cebulę i marchewkę. Umieść każdy liść na rolce i włóż do garnka.

Na rolkach ułożyć pokrojone pomidory. Skropić gorącą wodą. Przykryć patelnię pokrywką i gotować na małym ogniu przez 30 minut.

Połącz mąkę i śmietanę z posiekanym koperkiem. Dodaj sos do garnka po 30 minutach.

Gdy sos zgęstnieje, można podawać danie.

error: Treść zabezpieczona !!