Wyśmienita, dietetyczna sałatka z kapusty dla wszystkich miłośników zdrowych potraw. Można jeść ją rano i  wieczorem, bez strachu o zbędne kilogramy.

Trafiłeś w miejsce, w którym znajdziesz przepis na dobrą, pożywną sałatkę. Jeśli ważne jest dla Ciebie jedzenie, które będzie zdrowe, a jednocześnie wspomoże odchudzanie, wypróbuj te dwa pomysły.

Sałatka z kukurydzą i jabłkiem

Składniki:

  • 100 g zielonego jabÅ‚ka
  • 1 ogórek saÅ‚atkowy
  • 400 g kapusty
  • 3-4 Å‚yżki jogurtu naturalnego
  • kukurydza konserwowa
  • 1 Å‚yżeczka soku z cytryny
  • posiekany koperek
  • sól, przyprawy do smaku

Jak przygotować:

Umyj ogórek, kapustę i jabłko. Kapustę i ogórek należy pokroić w cienkie paski. Wymieszaj je razem w misce. Pokrój obrane jabłko w drobną kostkę i dodaj kilka kropel soku z cytryny. Dołóż do kapusty i ogórka. Posiekaj koperek i dodaj do reszty składników. Wsyp kukurydzę, dolej jogurt i przypraw wedle uznania. Wszystko dokładnie wymieszaj. Smacznego!

Sałatka z jajkami i kolendrą

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 400 g kapusty
  • 1-2 Å‚yżeczki musztardy
  • 3 Å‚yżeczki Å›mietany
  • 1-2 gałązki kopru  i kolendry
  • sól i pieprz
  • 2 Å‚yżki oliwy

Jak przygotować:

Podobnie jak wyżej, kapustę i ogórka pokój w cienkie paski, posiekaj zioła. Białko ugotowanych jajek pokrój w kostkę, a żółtka najwygodniej będzie Ci rozetrzeć widelcem.  Do rozgniecionych żółtek dodaj przyprawy, śmietanę, musztardę i oliwę. Dobrze połącz składniki. W miskę wsyp pokrojone warzywa, białka i dokładnie wymieszaj z masą z żółtek i już gotowe!

error: Treść zabezpieczona !!