Małe bułeczki z chrupiącą skórką i nadzieniem raz dwa gotowe: 1 szklanka jogurtu, ser i 20 minut w piekarniku.

Przepyszne mini bułeczki, które idealnie nadają się na śniadanie.

Puszyste i bardzo delikatne ciasto oraz smaczne nadzienie brzmi jak idealne połączenie. Oprócz tego samo wykonanie tego przysmaku jest bardzo proste i nie zajmuje dużo czasu.

Składniki potrzebne do zrobienia bułeczek:

  • 60ml wody
  • 50ml oleju słonecznikowego
  • 120g jogurtu
  • 1 białko jajka
  • 350g mąki pszennej
  • 25g masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny oraz 1 łyżeczka soli oraz 1 szczypta cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • nasiona sezamu, które będą nam potrzebne do posypania na wierzchu
  • żółtko razem z olejem do posmarowania
  • serek śmietankowy oraz zioła, według własnych preferencji

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!